Ponuda ove žene na Fejsbuku glavna tema među muškarcima

Nedelja, 22.03.2015.

12:52

Izvor: Super žena

Ponuda ove žene na Fejsbuku glavna tema meðu muškarcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Milorad

pre 9 godina

Svako moze da lupeta sta hoce na oglasima, a na ovakav oglas moze da se javi samo muskarac koji dokazuje bas to sto zena tvrdi i naravno, neki pacenik pored njega.
Medjutim vrlo je problematicno mentalno zdravlje ove zene, jer trenutak kada je uoblicila ovu zelju govori da je imala teske traume neposredno pre. U svakom slucaju deca ispastaju njenu skolu

Tara

pre 9 godina

Adelina ocigledno zeli dete, ali u toj zelji prenebregava vaznu cinjenicu -
da je detetu u psiholoskom smislu potreban otac. Ako je vec odlucila da bude samohrani roditelj, postenije je da se obrati nekoj o dklinika za vantelesnu oplodnju, koje imaju banku sperme, samo sto svaki takav pokusaj
kost sest puta vise od novca koji nudi potencijalnom ocu svog nezacetog
deteta. Tara.

Рачун без крчмара

pre 9 godina

Њена ствар. Само тај који упадне у ту замку боље да се исели из ЕУ, и да промени држављанство и име и презиме да га не би нашли кад она затражи алиментацију на суду.

А што се тиче женске хорске кукњаве да мушкарци не ваљају, слажем се.

Не ваљамо.

Не ваљамо јер нисмо више луди да ринтамо на послу да бисмо се вратили кући и онда ринтали и код куће.

Не ваљамо јер можда имамо неке снове у животу које се боримо да остваримо, и које не желимо да жртвујемо само зато што вама куца биолошки сат.

Не ваљамо јер сте почеле жестоко да нам не пријате, а нећемо то више да трпимо. Мало секса није вредно много свакодневног звоцања.

Не ваљамо јер нисмо луди да све паре које зарадимо потрошимо на ваше хирове под изговором да је то "за дете", јер "за дете" мора да се списка све - и што се има и што се нема.

Не ваљамо јер не можемо да вас приуштимо. Много сте постале скупе. Мали број мушкараца може да вас приушти. Штета што нема по један такав за сваку од вас.

Не ваљамо јер нећемо да се уваљујемо у дугове због вас и због "породице". Живот у дуговима није живот вредан живљења, а ви једва чекате да нам свалите на врат и на новчаник све што вам падне на памет.

Не ваљамо јер у бајкама принц убије змаја да би спасао принцезу. Ви од нас очекујете да убијемо змаја да бисмо дошли до вас - али, не да нисте принцезе него сте за не пожелети.

Уопште не кривим "биљоједе" у Јапану. Биће тога на свету све више. Месо данас има сувише висок садржај силицијума.

Zlatokosa

pre 9 godina

Čemu panika, vređanje, što se uzbuđavate? Njeno je legitimno pravo da bira život samohrane majke, i ako se nađe kandidat da donira spremu, njen život, njena stvar. Mada može to da uradi i u banci sperme, dovoljno je da skokne do Skoplja recimo, nije daleko, doduše možda devojka nema novca za to. Podozrevam da je razlog za ovoliko uzbuđenje u nečemu drugom. Svojom odlukom ona muškarca izbacuje iz života i upotrebe, sem za potrebe kratkotrajne zabave. Ne znam da li ste čuli da su naučnici već uspeli da generišu veštačku spermu (i jajne ćelije). Što praktično znači da će žene u bliskoj budućnosti moći da budu mame bez muževa. Iznenadili biste se kolikom broju žena to savršeno odgovara, obzirom na to da veoma mali broj muškaraca zaista u braku bude pravi oslonac i partner svojoj ženi. Od žene se očekuje i da radi (privređuje), i da rađa, i da vodi brigu o deci, kući, čisti, pere, kuva. Danas sve veći broj žena uviđa da za dete ima smisla sve to raditi, jer ono to ne može samo, a za nekog ko je savršeno sposoban a neće, ne samo da nema smisla već je i prlično ponižavajuće u 21.veku.

MirjanaJ

pre 9 godina

Strašno mi je to što ona a i komentatori nisu primetili da beba nasledjuje gene i od oca!Mislim da prvo treba nekoga upoznati da bi se dobilo dete sa njim!

esma

pre 9 godina

Ideja mlade zene moze da joj se cini dobrom i samo ako razmislja o ispunjavanju trenutnih instinktivnih zelja,a suocavanje sa teskocama koje nosi materinstvo bez podrske zrelog muskarca ali i prilicno u zavisnosti od uslova koje ima.jer su neophodni za bezbrizan razvoj.Naravno da objektivne teskoce pronalazenja srodne duse su problem devojaka koje osecaju potrebu i tako gledaju na svoje ostvarivanje ukljucujuci materinstvo kao smisao srecnog i ispunjenog zivota .Cesto razmisljajuci o ovoj odavno aktuelnoj temi nosila sam se mislju samo o zdravstvenom aspektu a nikako nekom moralnom ,jer dete u svom odrastanju upija cesto odnose koji se odrazavaju na neki deo licnosti.Svesna sam da se sve menja i okruzenje sa drustvenim normama koje uticu na ugao gledanja pa znam da je ovaj pristup totalno zastareo.Konkretno,ova devojka je mozda na neki nacin isplanirala i razmatrala dobre i lose strane odluke ,jer nazalost nija nasla blisku osobu,pa je pozitivni nacin gledanja odneo prevagu nad malodusnoscu koja strepi od svega.Kao i zene koje su verovale u zasnivanje porodice i donosile odluku koja im je ujedno bila ostvarenje materinskog instinkta. nekada

Milica

pre 9 godina

Lupeta... čuj nezavisna. Kakve veze to ima. Par u vezi stoji jedno uz drugog, a ne jedno iza drugog, mama je nije tome naučila. je sama sebi dovoljna, sebična za ljubav prema muškarcu, a taj sebičluk prenosi i na dete i svoje potrebe čak i u ovom slučaju stavlja na prvo mesto. Šta će detetu otac, ako njoj ne treba taj muškarac ej. Šta se sa ženama dešava...

Jeremija

pre 9 godina

O MOJ BOZE! Muskarci su nezreli i misle na sebe, a ja sam zrela i hocu da kupim bebu i sama ga odgajam :D Da nije smesno opet bi bilo smesno :D Gospodjice, zrela si koliko i devojcice od 10 godina koje nose mamine stikle i sminku. Mada, realno, retko koja od tih devojcica bi odvalila ovakvu glupost. Zasto hoces da unistis to dete pre nego sto je i zaceto?

Novosađanka

pre 9 godina

@ Novosadjanin
Molim te mi reci gde se kriju takvi... Ne kažem da su svi isti, ali ja nikako ne uspevam da nadjem te različite...

Pera zdera

pre 9 godina

Jako je ona zrela kad kaze da su svi muskarci nezreli.
Kao drugo ko kaze da ce ostati trudna odmah, jel ona placa 500evrica za svaki pokusaj;) to moze biti skupo.

славко

pre 9 godina

ovo je postenije nego da se uda, pa kad se razvede dobije dete (jer, je li, zena UVEK dobija starateljstvo) pa muskarac moze da ga vidja jednom nedeljno (za razliku od njenog novog decka), dok mora uredno da placa alimentaciju (istina je da je kod nas cesto da ocevi to ne cine, sto je takodje debilno). muskarac da bi dobio starateljstvo vervovatno mora da dokaze da je zena narkomanka ili psihopata...otprilike lakse je da dodje do impicmenta americkog predsednika.

nevernik

pre 9 godina

Jeste, platice mu 500 evra i reci ce mu da se odrekne deteta. A onda kada se to dete rodi otici ce u sud i reci ce kako su njih dvoje bili u vezi, pa je on pobegao i sud ce mu razrezati enormnu alimentaciju. A ako on zatrazi da je vidi da bi se objasnio, ona ce preko tog istog suda izraditi zabranu prilaska njoj i detetu ... Tako ce buduci tatica placati, a dete nece ni videti. Lukavo, nema sta ... Nece da moze! Ajd zdravo, lutko! I srecno ti bilo u lovu na naivcinu!

Tuna

pre 9 godina

Molim komentatore da prestanu da koriste dijagnosticke termine, ukoliko ih ne razumeju ili ne znaju kako se tacno pisu. Kada to prestanu, mozda bi mogli da se zapitaju ko su oni da osudjuju i lepe etikete doticnoj. Takvi komentari uvek govore vise o osobi koja ih pise.

hmmmm

pre 9 godina

Ne znam baš, ako ćemo iskreno - ova žena zaista ŽELI dete, za razliku od 90% roditelja koje poznajem, koje su isto dobili zbog "vreme mi je", "šta će selo da kaže" ili "ko će da me čuva u starosti" (sebičan razlog) ili je žena slučajno ostala trudna - sve pogrešni razlozi.
Odlazak u banku sperme koju je neko pomenuo se od ovoga ne razlikuje mnogo, ako bolje razmislite.
Kako kriviti ženu koja očigledno nije uspela da nađe adekvatnog partnera? Njeni stavovi su možda prejaki, ali ako ćemo iskreno - pogledajte očeve po našoj zemlji. Koliko njih menja detetu pelene, brine se o njemu, makar se poigra, pogleda ga? Jako, jako mali broj, da se ne lažemo, ja im skidam kapu.
Očevi imaju veliku ulogu, ja bar tako mislim, posebno jer je moj otac bio tipičan predstavnik ovoga što sam pomenula - nezainteresovan i "nepotreban". I da nije bio tu kroz moje odrastanje, ja razliku ne bih ni primetila. Nit smo se igrali, niti me je u životu pogledao, zagrlio, brinuo, niti me je poznavao, jedva je znao šta studiram i to je to. Donosio je pare i smatrao da je to jedino što treba da radi. Današnji muškarci ni to više ne umeju, ili su prosto nemoćni zbog situacije u zemlji, čak su i tu ulogu izgubili.

Razmislite o tome pa osuđujte ovu ženu. Ja ne bih odabrala za sebe ovo, jer mislim da je otac bitan (baš iz sopstvenog iskustva), a i želim dete iz ljubavi - moj izbor. Ne osuđujem, pokušavam da razumem, možda jer imam iskustvo "nezainteresovanog oca" kakva je većina - nažalost.

Brada

pre 9 godina

I Ja razmišljam nešto... mogao bih da vršim opljodnju za keš. Spustim cenu na 350 koliko iznosi prosečna plata u Srbiji... naravno uz fiskalne račune i tkt. Šta znate, možda se razvije neki biznis...

Marina

pre 9 godina

Pa bolje je da uzivo sretne oca svog buduceg deteta, nego da ide u banku sperme. Ovako moze da proceni kvalitet njegovih gena kroz razgovor sa njim, plus da proceni fizicki izgled muskarca. A mozda ce je neko odmah privuci toliko da pozeli sa njim da ima dete. Nece zena da gubi vreme i kida zivce sa nekim, za kog se kasnije ispostavi da je neki bezveznjak.

venera

pre 9 godina

ja ne osudjujem ovaj potez. u svojim 38. imam problem da nadjem ozbiljnog muskarca za vezu, brak...i tako, par godina unazad. a koliko hoces ih ima kad se nude za sex, kres semu, neozbiljnu vezu!! hallo bre! ja hocu da se ostvarim kao supruga i majka. svi oko mene kazu, 'ma rodi dete za sebe, imas sve, stan, posao, kola...'. dodje mi da platim donora ili banku spreme, nego da se naganjam sa onima koji bi "neznost ali ne i ljubav" (citaj:obaveze).

v

pre 9 godina

Nekome zaista ne ide da pronadje osobu sa kojom zeli da zasnuje porodicu. Razlozi nisu bitni, ima ih na hiljade. Ali etiketirati sve muskarce ili sve zene kako su nezreli tj. nezrele je cinizam i ogorcenje.

MirSpace

pre 9 godina

@"Pristao bih ako ne placam alimentaciju ili ako nema nekih polno prenosevih bolesti."

Koja naivnost! Ako "nezavisna" majka ipak odluci da proseta do suda i zatrazi alimentaciju, nikakav privatni ugovor nece vaziti nista. U nekim drzavama su bili slucajevi, gde su cak pojedini donatori sperme morali da placaju alimentaciju. Ja zbog toga nikada ne bi ni pomislio da odem do banke spreme, jer ko zna kakve sve zakone spremaju sasave feministkinje. (a i sad su dosta absurdni)

Petar

pre 9 godina

Što zbog sat vremena zadovoljstva i solidne zarade da lupate posle ceo život glavu o zid? Ma šta mnogu maštali to će biti vaše rođeno dete, vaš rođeni sin ili kćerka, odgajana od strane osobe koja preko FB traži ovakvu stvar.
Valjda još ima muškaraca koji imaju savest, ali pre svega dostojanstvo.
Ako sam muškarac ne znači da svaka ženska osoba na svetu koja mi namigne može da me ima. Ja ovo ne bi uradio dok ne upoznam o kakvoj osobi se radi, njene osobine, kako razmišlja i td.
Ne bih svoje dete ostavio na milost i nemilost nekoj ludi, nimfi, i nezreloj dangubi da mu upropasti život.

bole.bgd

pre 9 godina

otac sam jedne lepe devojčice već 14 godina. najlepše vreme je bilo u parkovima, učenje vožnje bicikle i rolera, klizanje na olimpu, pozorištanca i sve drugo što je bilo dok je rasla. tako da me ove priče kako svi muškarci kampuju po kladionicama i kafićima samo podsete na to koliko sam zapravo normalan i običan čovek.
fasciniraju vas šmekeri i mangupi, problematični momci, a kad treba da se okupa dete nigde ih nema - jer ekipa ne može da čeka. kako radite, tako vam se i vrati, drage moje dame.

najlepše trenutke u životu sam proveo uz svoje dete. i ne stidim se toga, naprotiv. nadam se da će ih biti još.

.

pre 9 godina

U srbiji su no1 i no2 razlozi za pravljenje dece ''sta ce svet da kaze'' i ''jer to tako treba''...Tako da vecina koja osudjuje ovu zenu zbog razloga zbog kojih zeli dete je licemerna...
Drugo - podizati dete bez muskarca i nije tako daleko od stvarnosti u srbiji...vecina majki preuzima na sebe maximum obaveza oko deteta koji mogu da obave, a da ne prsnu (a kako umorna i rastrojena majka moze biti dobra majka?), a ocu je ispod casti da promeni detetu pelenu, nahrani ga jer kako igrati igrice, otici do kladze, izaci sa drustvom...kako imati dete, al ko da ga nemas...Nije ni cudno kakva su nam deca kad nam ljubav dodje vise kao zacin nego osnova i temelj zdravih odnosa u porodici koji bi trebala da bude...

Nenad

pre 9 godina

Kakav idiot od zene.Muskarac koji pristane na ovo jos veci je idiot.I sta ce da kaze detetu "platila sam ti tatu i to je to",ako bude sin,i njega ce tako da vaspita...Cist psihijatrijski slucaj.

pravi muškarac

pre 9 godina

ja ovo ne bih uradio za ovako mali novac ili samo zbog seksualnog užitka, mislim da bih se ponekad zamislio šta mi radi dete i kako je tamo negde daleko od mene, možda ga neko maltretira u školi ili i ono misli gde mu je otac i zaštoga svi imaju, a ono ga nema

za neki veći novac bih, pa budimo realni, svi ljudi su isti, neko ima višu, neko ima nižu cenu, ne mogu ja da menjam evoluciju ali bih deo novca poklonio tom svom detetu, a veći deo zadržao, možda bih i polovinu poklonio čak

Novosadjanin

pre 9 godina

Primecujem TREND ovakvih devojaka, koje su u fazonu, SVI muskarci ne valjaju, ali mi ipak treba jedan. Pa nismo mi igracke alo! I nismo svi isti! To je kao kada bih ja rekao sada, sve zene su ...!

MinistarMagla

pre 9 godina

a jest otisao ovaj svet u ambis, ti si se nasla da nama kazes mi nezreli, ti si se nasla da uzmes dete samo za sebe, kao beba svoju lutku, ti si se nasla da budes nezavisna, pa kad vec hoces evo ti bre imas banke spermi, pa samu sebe oplodi.

bez ostrascenosti

pre 9 godina

Treba nju proveriti da li je zrela i sposobna da bude majka!

P.S. Uspeo sam da se suzdrzim od upotrebe termina koje ova oglasivacica zasluzuje.

Smarač

pre 9 godina

Ovo bi i ja uradio, sve cesce razmisljam o tome. Samo naravno cena bi morala biti veca ne verujem da bi neka zena pristala da mi podari bebu za 500 eura. Eto neka mi se javi devojka koja je spremna da uradi ovako nesto, njoj pare meni beba, ugovor naravno

bez ostrascenosti

pre 9 godina

Treba nju proveriti da li je zrela i sposobna da bude majka!

P.S. Uspeo sam da se suzdrzim od upotrebe termina koje ova oglasivacica zasluzuje.

Novosadjanin

pre 9 godina

Primecujem TREND ovakvih devojaka, koje su u fazonu, SVI muskarci ne valjaju, ali mi ipak treba jedan. Pa nismo mi igracke alo! I nismo svi isti! To je kao kada bih ja rekao sada, sve zene su ...!

.

pre 9 godina

U srbiji su no1 i no2 razlozi za pravljenje dece ''sta ce svet da kaze'' i ''jer to tako treba''...Tako da vecina koja osudjuje ovu zenu zbog razloga zbog kojih zeli dete je licemerna...
Drugo - podizati dete bez muskarca i nije tako daleko od stvarnosti u srbiji...vecina majki preuzima na sebe maximum obaveza oko deteta koji mogu da obave, a da ne prsnu (a kako umorna i rastrojena majka moze biti dobra majka?), a ocu je ispod casti da promeni detetu pelenu, nahrani ga jer kako igrati igrice, otici do kladze, izaci sa drustvom...kako imati dete, al ko da ga nemas...Nije ni cudno kakva su nam deca kad nam ljubav dodje vise kao zacin nego osnova i temelj zdravih odnosa u porodici koji bi trebala da bude...

MinistarMagla

pre 9 godina

a jest otisao ovaj svet u ambis, ti si se nasla da nama kazes mi nezreli, ti si se nasla da uzmes dete samo za sebe, kao beba svoju lutku, ti si se nasla da budes nezavisna, pa kad vec hoces evo ti bre imas banke spermi, pa samu sebe oplodi.

Nenad

pre 9 godina

Kakav idiot od zene.Muskarac koji pristane na ovo jos veci je idiot.I sta ce da kaze detetu "platila sam ti tatu i to je to",ako bude sin,i njega ce tako da vaspita...Cist psihijatrijski slucaj.

bole.bgd

pre 9 godina

otac sam jedne lepe devojčice već 14 godina. najlepše vreme je bilo u parkovima, učenje vožnje bicikle i rolera, klizanje na olimpu, pozorištanca i sve drugo što je bilo dok je rasla. tako da me ove priče kako svi muškarci kampuju po kladionicama i kafićima samo podsete na to koliko sam zapravo normalan i običan čovek.
fasciniraju vas šmekeri i mangupi, problematični momci, a kad treba da se okupa dete nigde ih nema - jer ekipa ne može da čeka. kako radite, tako vam se i vrati, drage moje dame.

najlepše trenutke u životu sam proveo uz svoje dete. i ne stidim se toga, naprotiv. nadam se da će ih biti još.

Smarač

pre 9 godina

Ovo bi i ja uradio, sve cesce razmisljam o tome. Samo naravno cena bi morala biti veca ne verujem da bi neka zena pristala da mi podari bebu za 500 eura. Eto neka mi se javi devojka koja je spremna da uradi ovako nesto, njoj pare meni beba, ugovor naravno

Jeremija

pre 9 godina

O MOJ BOZE! Muskarci su nezreli i misle na sebe, a ja sam zrela i hocu da kupim bebu i sama ga odgajam :D Da nije smesno opet bi bilo smesno :D Gospodjice, zrela si koliko i devojcice od 10 godina koje nose mamine stikle i sminku. Mada, realno, retko koja od tih devojcica bi odvalila ovakvu glupost. Zasto hoces da unistis to dete pre nego sto je i zaceto?

hmmmm

pre 9 godina

Ne znam baš, ako ćemo iskreno - ova žena zaista ŽELI dete, za razliku od 90% roditelja koje poznajem, koje su isto dobili zbog "vreme mi je", "šta će selo da kaže" ili "ko će da me čuva u starosti" (sebičan razlog) ili je žena slučajno ostala trudna - sve pogrešni razlozi.
Odlazak u banku sperme koju je neko pomenuo se od ovoga ne razlikuje mnogo, ako bolje razmislite.
Kako kriviti ženu koja očigledno nije uspela da nađe adekvatnog partnera? Njeni stavovi su možda prejaki, ali ako ćemo iskreno - pogledajte očeve po našoj zemlji. Koliko njih menja detetu pelene, brine se o njemu, makar se poigra, pogleda ga? Jako, jako mali broj, da se ne lažemo, ja im skidam kapu.
Očevi imaju veliku ulogu, ja bar tako mislim, posebno jer je moj otac bio tipičan predstavnik ovoga što sam pomenula - nezainteresovan i "nepotreban". I da nije bio tu kroz moje odrastanje, ja razliku ne bih ni primetila. Nit smo se igrali, niti me je u životu pogledao, zagrlio, brinuo, niti me je poznavao, jedva je znao šta studiram i to je to. Donosio je pare i smatrao da je to jedino što treba da radi. Današnji muškarci ni to više ne umeju, ili su prosto nemoćni zbog situacije u zemlji, čak su i tu ulogu izgubili.

Razmislite o tome pa osuđujte ovu ženu. Ja ne bih odabrala za sebe ovo, jer mislim da je otac bitan (baš iz sopstvenog iskustva), a i želim dete iz ljubavi - moj izbor. Ne osuđujem, pokušavam da razumem, možda jer imam iskustvo "nezainteresovanog oca" kakva je većina - nažalost.

venera

pre 9 godina

ja ne osudjujem ovaj potez. u svojim 38. imam problem da nadjem ozbiljnog muskarca za vezu, brak...i tako, par godina unazad. a koliko hoces ih ima kad se nude za sex, kres semu, neozbiljnu vezu!! hallo bre! ja hocu da se ostvarim kao supruga i majka. svi oko mene kazu, 'ma rodi dete za sebe, imas sve, stan, posao, kola...'. dodje mi da platim donora ili banku spreme, nego da se naganjam sa onima koji bi "neznost ali ne i ljubav" (citaj:obaveze).

Pera zdera

pre 9 godina

Jako je ona zrela kad kaze da su svi muskarci nezreli.
Kao drugo ko kaze da ce ostati trudna odmah, jel ona placa 500evrica za svaki pokusaj;) to moze biti skupo.

славко

pre 9 godina

ovo je postenije nego da se uda, pa kad se razvede dobije dete (jer, je li, zena UVEK dobija starateljstvo) pa muskarac moze da ga vidja jednom nedeljno (za razliku od njenog novog decka), dok mora uredno da placa alimentaciju (istina je da je kod nas cesto da ocevi to ne cine, sto je takodje debilno). muskarac da bi dobio starateljstvo vervovatno mora da dokaze da je zena narkomanka ili psihopata...otprilike lakse je da dodje do impicmenta americkog predsednika.

nevernik

pre 9 godina

Jeste, platice mu 500 evra i reci ce mu da se odrekne deteta. A onda kada se to dete rodi otici ce u sud i reci ce kako su njih dvoje bili u vezi, pa je on pobegao i sud ce mu razrezati enormnu alimentaciju. A ako on zatrazi da je vidi da bi se objasnio, ona ce preko tog istog suda izraditi zabranu prilaska njoj i detetu ... Tako ce buduci tatica placati, a dete nece ni videti. Lukavo, nema sta ... Nece da moze! Ajd zdravo, lutko! I srecno ti bilo u lovu na naivcinu!

pravi muškarac

pre 9 godina

ja ovo ne bih uradio za ovako mali novac ili samo zbog seksualnog užitka, mislim da bih se ponekad zamislio šta mi radi dete i kako je tamo negde daleko od mene, možda ga neko maltretira u školi ili i ono misli gde mu je otac i zaštoga svi imaju, a ono ga nema

za neki veći novac bih, pa budimo realni, svi ljudi su isti, neko ima višu, neko ima nižu cenu, ne mogu ja da menjam evoluciju ali bih deo novca poklonio tom svom detetu, a veći deo zadržao, možda bih i polovinu poklonio čak

v

pre 9 godina

Nekome zaista ne ide da pronadje osobu sa kojom zeli da zasnuje porodicu. Razlozi nisu bitni, ima ih na hiljade. Ali etiketirati sve muskarce ili sve zene kako su nezreli tj. nezrele je cinizam i ogorcenje.

Novosađanka

pre 9 godina

@ Novosadjanin
Molim te mi reci gde se kriju takvi... Ne kažem da su svi isti, ali ja nikako ne uspevam da nadjem te različite...

Petar

pre 9 godina

Što zbog sat vremena zadovoljstva i solidne zarade da lupate posle ceo život glavu o zid? Ma šta mnogu maštali to će biti vaše rođeno dete, vaš rođeni sin ili kćerka, odgajana od strane osobe koja preko FB traži ovakvu stvar.
Valjda još ima muškaraca koji imaju savest, ali pre svega dostojanstvo.
Ako sam muškarac ne znači da svaka ženska osoba na svetu koja mi namigne može da me ima. Ja ovo ne bi uradio dok ne upoznam o kakvoj osobi se radi, njene osobine, kako razmišlja i td.
Ne bih svoje dete ostavio na milost i nemilost nekoj ludi, nimfi, i nezreloj dangubi da mu upropasti život.

Tuna

pre 9 godina

Molim komentatore da prestanu da koriste dijagnosticke termine, ukoliko ih ne razumeju ili ne znaju kako se tacno pisu. Kada to prestanu, mozda bi mogli da se zapitaju ko su oni da osudjuju i lepe etikete doticnoj. Takvi komentari uvek govore vise o osobi koja ih pise.

Marina

pre 9 godina

Pa bolje je da uzivo sretne oca svog buduceg deteta, nego da ide u banku sperme. Ovako moze da proceni kvalitet njegovih gena kroz razgovor sa njim, plus da proceni fizicki izgled muskarca. A mozda ce je neko odmah privuci toliko da pozeli sa njim da ima dete. Nece zena da gubi vreme i kida zivce sa nekim, za kog se kasnije ispostavi da je neki bezveznjak.

Brada

pre 9 godina

I Ja razmišljam nešto... mogao bih da vršim opljodnju za keš. Spustim cenu na 350 koliko iznosi prosečna plata u Srbiji... naravno uz fiskalne račune i tkt. Šta znate, možda se razvije neki biznis...

MirSpace

pre 9 godina

@"Pristao bih ako ne placam alimentaciju ili ako nema nekih polno prenosevih bolesti."

Koja naivnost! Ako "nezavisna" majka ipak odluci da proseta do suda i zatrazi alimentaciju, nikakav privatni ugovor nece vaziti nista. U nekim drzavama su bili slucajevi, gde su cak pojedini donatori sperme morali da placaju alimentaciju. Ja zbog toga nikada ne bi ni pomislio da odem do banke spreme, jer ko zna kakve sve zakone spremaju sasave feministkinje. (a i sad su dosta absurdni)

Zlatokosa

pre 9 godina

Čemu panika, vređanje, što se uzbuđavate? Njeno je legitimno pravo da bira život samohrane majke, i ako se nađe kandidat da donira spremu, njen život, njena stvar. Mada može to da uradi i u banci sperme, dovoljno je da skokne do Skoplja recimo, nije daleko, doduše možda devojka nema novca za to. Podozrevam da je razlog za ovoliko uzbuđenje u nečemu drugom. Svojom odlukom ona muškarca izbacuje iz života i upotrebe, sem za potrebe kratkotrajne zabave. Ne znam da li ste čuli da su naučnici već uspeli da generišu veštačku spermu (i jajne ćelije). Što praktično znači da će žene u bliskoj budućnosti moći da budu mame bez muževa. Iznenadili biste se kolikom broju žena to savršeno odgovara, obzirom na to da veoma mali broj muškaraca zaista u braku bude pravi oslonac i partner svojoj ženi. Od žene se očekuje i da radi (privređuje), i da rađa, i da vodi brigu o deci, kući, čisti, pere, kuva. Danas sve veći broj žena uviđa da za dete ima smisla sve to raditi, jer ono to ne može samo, a za nekog ko je savršeno sposoban a neće, ne samo da nema smisla već je i prlično ponižavajuće u 21.veku.

Рачун без крчмара

pre 9 godina

Њена ствар. Само тај који упадне у ту замку боље да се исели из ЕУ, и да промени држављанство и име и презиме да га не би нашли кад она затражи алиментацију на суду.

А што се тиче женске хорске кукњаве да мушкарци не ваљају, слажем се.

Не ваљамо.

Не ваљамо јер нисмо више луди да ринтамо на послу да бисмо се вратили кући и онда ринтали и код куће.

Не ваљамо јер можда имамо неке снове у животу које се боримо да остваримо, и које не желимо да жртвујемо само зато што вама куца биолошки сат.

Не ваљамо јер сте почеле жестоко да нам не пријате, а нећемо то више да трпимо. Мало секса није вредно много свакодневног звоцања.

Не ваљамо јер нисмо луди да све паре које зарадимо потрошимо на ваше хирове под изговором да је то "за дете", јер "за дете" мора да се списка све - и што се има и што се нема.

Не ваљамо јер не можемо да вас приуштимо. Много сте постале скупе. Мали број мушкараца може да вас приушти. Штета што нема по један такав за сваку од вас.

Не ваљамо јер нећемо да се уваљујемо у дугове због вас и због "породице". Живот у дуговима није живот вредан живљења, а ви једва чекате да нам свалите на врат и на новчаник све што вам падне на памет.

Не ваљамо јер у бајкама принц убије змаја да би спасао принцезу. Ви од нас очекујете да убијемо змаја да бисмо дошли до вас - али, не да нисте принцезе него сте за не пожелети.

Уопште не кривим "биљоједе" у Јапану. Биће тога на свету све више. Месо данас има сувише висок садржај силицијума.

Milica

pre 9 godina

Lupeta... čuj nezavisna. Kakve veze to ima. Par u vezi stoji jedno uz drugog, a ne jedno iza drugog, mama je nije tome naučila. je sama sebi dovoljna, sebična za ljubav prema muškarcu, a taj sebičluk prenosi i na dete i svoje potrebe čak i u ovom slučaju stavlja na prvo mesto. Šta će detetu otac, ako njoj ne treba taj muškarac ej. Šta se sa ženama dešava...

MirjanaJ

pre 9 godina

Strašno mi je to što ona a i komentatori nisu primetili da beba nasledjuje gene i od oca!Mislim da prvo treba nekoga upoznati da bi se dobilo dete sa njim!

Tara

pre 9 godina

Adelina ocigledno zeli dete, ali u toj zelji prenebregava vaznu cinjenicu -
da je detetu u psiholoskom smislu potreban otac. Ako je vec odlucila da bude samohrani roditelj, postenije je da se obrati nekoj o dklinika za vantelesnu oplodnju, koje imaju banku sperme, samo sto svaki takav pokusaj
kost sest puta vise od novca koji nudi potencijalnom ocu svog nezacetog
deteta. Tara.

Milorad

pre 9 godina

Svako moze da lupeta sta hoce na oglasima, a na ovakav oglas moze da se javi samo muskarac koji dokazuje bas to sto zena tvrdi i naravno, neki pacenik pored njega.
Medjutim vrlo je problematicno mentalno zdravlje ove zene, jer trenutak kada je uoblicila ovu zelju govori da je imala teske traume neposredno pre. U svakom slucaju deca ispastaju njenu skolu

esma

pre 9 godina

Ideja mlade zene moze da joj se cini dobrom i samo ako razmislja o ispunjavanju trenutnih instinktivnih zelja,a suocavanje sa teskocama koje nosi materinstvo bez podrske zrelog muskarca ali i prilicno u zavisnosti od uslova koje ima.jer su neophodni za bezbrizan razvoj.Naravno da objektivne teskoce pronalazenja srodne duse su problem devojaka koje osecaju potrebu i tako gledaju na svoje ostvarivanje ukljucujuci materinstvo kao smisao srecnog i ispunjenog zivota .Cesto razmisljajuci o ovoj odavno aktuelnoj temi nosila sam se mislju samo o zdravstvenom aspektu a nikako nekom moralnom ,jer dete u svom odrastanju upija cesto odnose koji se odrazavaju na neki deo licnosti.Svesna sam da se sve menja i okruzenje sa drustvenim normama koje uticu na ugao gledanja pa znam da je ovaj pristup totalno zastareo.Konkretno,ova devojka je mozda na neki nacin isplanirala i razmatrala dobre i lose strane odluke ,jer nazalost nija nasla blisku osobu,pa je pozitivni nacin gledanja odneo prevagu nad malodusnoscu koja strepi od svega.Kao i zene koje su verovale u zasnivanje porodice i donosile odluku koja im je ujedno bila ostvarenje materinskog instinkta. nekada

pravi muškarac

pre 9 godina

ja ovo ne bih uradio za ovako mali novac ili samo zbog seksualnog užitka, mislim da bih se ponekad zamislio šta mi radi dete i kako je tamo negde daleko od mene, možda ga neko maltretira u školi ili i ono misli gde mu je otac i zaštoga svi imaju, a ono ga nema

za neki veći novac bih, pa budimo realni, svi ljudi su isti, neko ima višu, neko ima nižu cenu, ne mogu ja da menjam evoluciju ali bih deo novca poklonio tom svom detetu, a veći deo zadržao, možda bih i polovinu poklonio čak

.

pre 9 godina

U srbiji su no1 i no2 razlozi za pravljenje dece ''sta ce svet da kaze'' i ''jer to tako treba''...Tako da vecina koja osudjuje ovu zenu zbog razloga zbog kojih zeli dete je licemerna...
Drugo - podizati dete bez muskarca i nije tako daleko od stvarnosti u srbiji...vecina majki preuzima na sebe maximum obaveza oko deteta koji mogu da obave, a da ne prsnu (a kako umorna i rastrojena majka moze biti dobra majka?), a ocu je ispod casti da promeni detetu pelenu, nahrani ga jer kako igrati igrice, otici do kladze, izaci sa drustvom...kako imati dete, al ko da ga nemas...Nije ni cudno kakva su nam deca kad nam ljubav dodje vise kao zacin nego osnova i temelj zdravih odnosa u porodici koji bi trebala da bude...

Nenad

pre 9 godina

Kakav idiot od zene.Muskarac koji pristane na ovo jos veci je idiot.I sta ce da kaze detetu "platila sam ti tatu i to je to",ako bude sin,i njega ce tako da vaspita...Cist psihijatrijski slucaj.

bez ostrascenosti

pre 9 godina

Treba nju proveriti da li je zrela i sposobna da bude majka!

P.S. Uspeo sam da se suzdrzim od upotrebe termina koje ova oglasivacica zasluzuje.

MinistarMagla

pre 9 godina

a jest otisao ovaj svet u ambis, ti si se nasla da nama kazes mi nezreli, ti si se nasla da uzmes dete samo za sebe, kao beba svoju lutku, ti si se nasla da budes nezavisna, pa kad vec hoces evo ti bre imas banke spermi, pa samu sebe oplodi.

Smarač

pre 9 godina

Ovo bi i ja uradio, sve cesce razmisljam o tome. Samo naravno cena bi morala biti veca ne verujem da bi neka zena pristala da mi podari bebu za 500 eura. Eto neka mi se javi devojka koja je spremna da uradi ovako nesto, njoj pare meni beba, ugovor naravno

nevernik

pre 9 godina

Jeste, platice mu 500 evra i reci ce mu da se odrekne deteta. A onda kada se to dete rodi otici ce u sud i reci ce kako su njih dvoje bili u vezi, pa je on pobegao i sud ce mu razrezati enormnu alimentaciju. A ako on zatrazi da je vidi da bi se objasnio, ona ce preko tog istog suda izraditi zabranu prilaska njoj i detetu ... Tako ce buduci tatica placati, a dete nece ni videti. Lukavo, nema sta ... Nece da moze! Ajd zdravo, lutko! I srecno ti bilo u lovu na naivcinu!

Novosadjanin

pre 9 godina

Primecujem TREND ovakvih devojaka, koje su u fazonu, SVI muskarci ne valjaju, ali mi ipak treba jedan. Pa nismo mi igracke alo! I nismo svi isti! To je kao kada bih ja rekao sada, sve zene su ...!

Jeremija

pre 9 godina

O MOJ BOZE! Muskarci su nezreli i misle na sebe, a ja sam zrela i hocu da kupim bebu i sama ga odgajam :D Da nije smesno opet bi bilo smesno :D Gospodjice, zrela si koliko i devojcice od 10 godina koje nose mamine stikle i sminku. Mada, realno, retko koja od tih devojcica bi odvalila ovakvu glupost. Zasto hoces da unistis to dete pre nego sto je i zaceto?

MirSpace

pre 9 godina

@"Pristao bih ako ne placam alimentaciju ili ako nema nekih polno prenosevih bolesti."

Koja naivnost! Ako "nezavisna" majka ipak odluci da proseta do suda i zatrazi alimentaciju, nikakav privatni ugovor nece vaziti nista. U nekim drzavama su bili slucajevi, gde su cak pojedini donatori sperme morali da placaju alimentaciju. Ja zbog toga nikada ne bi ni pomislio da odem do banke spreme, jer ko zna kakve sve zakone spremaju sasave feministkinje. (a i sad su dosta absurdni)

Tuna

pre 9 godina

Molim komentatore da prestanu da koriste dijagnosticke termine, ukoliko ih ne razumeju ili ne znaju kako se tacno pisu. Kada to prestanu, mozda bi mogli da se zapitaju ko su oni da osudjuju i lepe etikete doticnoj. Takvi komentari uvek govore vise o osobi koja ih pise.

Рачун без крчмара

pre 9 godina

Њена ствар. Само тај који упадне у ту замку боље да се исели из ЕУ, и да промени држављанство и име и презиме да га не би нашли кад она затражи алиментацију на суду.

А што се тиче женске хорске кукњаве да мушкарци не ваљају, слажем се.

Не ваљамо.

Не ваљамо јер нисмо више луди да ринтамо на послу да бисмо се вратили кући и онда ринтали и код куће.

Не ваљамо јер можда имамо неке снове у животу које се боримо да остваримо, и које не желимо да жртвујемо само зато што вама куца биолошки сат.

Не ваљамо јер сте почеле жестоко да нам не пријате, а нећемо то више да трпимо. Мало секса није вредно много свакодневног звоцања.

Не ваљамо јер нисмо луди да све паре које зарадимо потрошимо на ваше хирове под изговором да је то "за дете", јер "за дете" мора да се списка све - и што се има и што се нема.

Не ваљамо јер не можемо да вас приуштимо. Много сте постале скупе. Мали број мушкараца може да вас приушти. Штета што нема по један такав за сваку од вас.

Не ваљамо јер нећемо да се уваљујемо у дугове због вас и због "породице". Живот у дуговима није живот вредан живљења, а ви једва чекате да нам свалите на врат и на новчаник све што вам падне на памет.

Не ваљамо јер у бајкама принц убије змаја да би спасао принцезу. Ви од нас очекујете да убијемо змаја да бисмо дошли до вас - али, не да нисте принцезе него сте за не пожелети.

Уопште не кривим "биљоједе" у Јапану. Биће тога на свету све више. Месо данас има сувише висок садржај силицијума.

hmmmm

pre 9 godina

Ne znam baš, ako ćemo iskreno - ova žena zaista ŽELI dete, za razliku od 90% roditelja koje poznajem, koje su isto dobili zbog "vreme mi je", "šta će selo da kaže" ili "ko će da me čuva u starosti" (sebičan razlog) ili je žena slučajno ostala trudna - sve pogrešni razlozi.
Odlazak u banku sperme koju je neko pomenuo se od ovoga ne razlikuje mnogo, ako bolje razmislite.
Kako kriviti ženu koja očigledno nije uspela da nađe adekvatnog partnera? Njeni stavovi su možda prejaki, ali ako ćemo iskreno - pogledajte očeve po našoj zemlji. Koliko njih menja detetu pelene, brine se o njemu, makar se poigra, pogleda ga? Jako, jako mali broj, da se ne lažemo, ja im skidam kapu.
Očevi imaju veliku ulogu, ja bar tako mislim, posebno jer je moj otac bio tipičan predstavnik ovoga što sam pomenula - nezainteresovan i "nepotreban". I da nije bio tu kroz moje odrastanje, ja razliku ne bih ni primetila. Nit smo se igrali, niti me je u životu pogledao, zagrlio, brinuo, niti me je poznavao, jedva je znao šta studiram i to je to. Donosio je pare i smatrao da je to jedino što treba da radi. Današnji muškarci ni to više ne umeju, ili su prosto nemoćni zbog situacije u zemlji, čak su i tu ulogu izgubili.

Razmislite o tome pa osuđujte ovu ženu. Ja ne bih odabrala za sebe ovo, jer mislim da je otac bitan (baš iz sopstvenog iskustva), a i želim dete iz ljubavi - moj izbor. Ne osuđujem, pokušavam da razumem, možda jer imam iskustvo "nezainteresovanog oca" kakva je većina - nažalost.

venera

pre 9 godina

ja ne osudjujem ovaj potez. u svojim 38. imam problem da nadjem ozbiljnog muskarca za vezu, brak...i tako, par godina unazad. a koliko hoces ih ima kad se nude za sex, kres semu, neozbiljnu vezu!! hallo bre! ja hocu da se ostvarim kao supruga i majka. svi oko mene kazu, 'ma rodi dete za sebe, imas sve, stan, posao, kola...'. dodje mi da platim donora ili banku spreme, nego da se naganjam sa onima koji bi "neznost ali ne i ljubav" (citaj:obaveze).

Novosađanka

pre 9 godina

@ Novosadjanin
Molim te mi reci gde se kriju takvi... Ne kažem da su svi isti, ali ja nikako ne uspevam da nadjem te različite...

Marina

pre 9 godina

Pa bolje je da uzivo sretne oca svog buduceg deteta, nego da ide u banku sperme. Ovako moze da proceni kvalitet njegovih gena kroz razgovor sa njim, plus da proceni fizicki izgled muskarca. A mozda ce je neko odmah privuci toliko da pozeli sa njim da ima dete. Nece zena da gubi vreme i kida zivce sa nekim, za kog se kasnije ispostavi da je neki bezveznjak.

славко

pre 9 godina

ovo je postenije nego da se uda, pa kad se razvede dobije dete (jer, je li, zena UVEK dobija starateljstvo) pa muskarac moze da ga vidja jednom nedeljno (za razliku od njenog novog decka), dok mora uredno da placa alimentaciju (istina je da je kod nas cesto da ocevi to ne cine, sto je takodje debilno). muskarac da bi dobio starateljstvo vervovatno mora da dokaze da je zena narkomanka ili psihopata...otprilike lakse je da dodje do impicmenta americkog predsednika.

Pera zdera

pre 9 godina

Jako je ona zrela kad kaze da su svi muskarci nezreli.
Kao drugo ko kaze da ce ostati trudna odmah, jel ona placa 500evrica za svaki pokusaj;) to moze biti skupo.

Petar

pre 9 godina

Što zbog sat vremena zadovoljstva i solidne zarade da lupate posle ceo život glavu o zid? Ma šta mnogu maštali to će biti vaše rođeno dete, vaš rođeni sin ili kćerka, odgajana od strane osobe koja preko FB traži ovakvu stvar.
Valjda još ima muškaraca koji imaju savest, ali pre svega dostojanstvo.
Ako sam muškarac ne znači da svaka ženska osoba na svetu koja mi namigne može da me ima. Ja ovo ne bi uradio dok ne upoznam o kakvoj osobi se radi, njene osobine, kako razmišlja i td.
Ne bih svoje dete ostavio na milost i nemilost nekoj ludi, nimfi, i nezreloj dangubi da mu upropasti život.

bole.bgd

pre 9 godina

otac sam jedne lepe devojčice već 14 godina. najlepše vreme je bilo u parkovima, učenje vožnje bicikle i rolera, klizanje na olimpu, pozorištanca i sve drugo što je bilo dok je rasla. tako da me ove priče kako svi muškarci kampuju po kladionicama i kafićima samo podsete na to koliko sam zapravo normalan i običan čovek.
fasciniraju vas šmekeri i mangupi, problematični momci, a kad treba da se okupa dete nigde ih nema - jer ekipa ne može da čeka. kako radite, tako vam se i vrati, drage moje dame.

najlepše trenutke u životu sam proveo uz svoje dete. i ne stidim se toga, naprotiv. nadam se da će ih biti još.

Brada

pre 9 godina

I Ja razmišljam nešto... mogao bih da vršim opljodnju za keš. Spustim cenu na 350 koliko iznosi prosečna plata u Srbiji... naravno uz fiskalne račune i tkt. Šta znate, možda se razvije neki biznis...

Milica

pre 9 godina

Lupeta... čuj nezavisna. Kakve veze to ima. Par u vezi stoji jedno uz drugog, a ne jedno iza drugog, mama je nije tome naučila. je sama sebi dovoljna, sebična za ljubav prema muškarcu, a taj sebičluk prenosi i na dete i svoje potrebe čak i u ovom slučaju stavlja na prvo mesto. Šta će detetu otac, ako njoj ne treba taj muškarac ej. Šta se sa ženama dešava...

Zlatokosa

pre 9 godina

Čemu panika, vređanje, što se uzbuđavate? Njeno je legitimno pravo da bira život samohrane majke, i ako se nađe kandidat da donira spremu, njen život, njena stvar. Mada može to da uradi i u banci sperme, dovoljno je da skokne do Skoplja recimo, nije daleko, doduše možda devojka nema novca za to. Podozrevam da je razlog za ovoliko uzbuđenje u nečemu drugom. Svojom odlukom ona muškarca izbacuje iz života i upotrebe, sem za potrebe kratkotrajne zabave. Ne znam da li ste čuli da su naučnici već uspeli da generišu veštačku spermu (i jajne ćelije). Što praktično znači da će žene u bliskoj budućnosti moći da budu mame bez muževa. Iznenadili biste se kolikom broju žena to savršeno odgovara, obzirom na to da veoma mali broj muškaraca zaista u braku bude pravi oslonac i partner svojoj ženi. Od žene se očekuje i da radi (privređuje), i da rađa, i da vodi brigu o deci, kući, čisti, pere, kuva. Danas sve veći broj žena uviđa da za dete ima smisla sve to raditi, jer ono to ne može samo, a za nekog ko je savršeno sposoban a neće, ne samo da nema smisla već je i prlično ponižavajuće u 21.veku.

MirjanaJ

pre 9 godina

Strašno mi je to što ona a i komentatori nisu primetili da beba nasledjuje gene i od oca!Mislim da prvo treba nekoga upoznati da bi se dobilo dete sa njim!

esma

pre 9 godina

Ideja mlade zene moze da joj se cini dobrom i samo ako razmislja o ispunjavanju trenutnih instinktivnih zelja,a suocavanje sa teskocama koje nosi materinstvo bez podrske zrelog muskarca ali i prilicno u zavisnosti od uslova koje ima.jer su neophodni za bezbrizan razvoj.Naravno da objektivne teskoce pronalazenja srodne duse su problem devojaka koje osecaju potrebu i tako gledaju na svoje ostvarivanje ukljucujuci materinstvo kao smisao srecnog i ispunjenog zivota .Cesto razmisljajuci o ovoj odavno aktuelnoj temi nosila sam se mislju samo o zdravstvenom aspektu a nikako nekom moralnom ,jer dete u svom odrastanju upija cesto odnose koji se odrazavaju na neki deo licnosti.Svesna sam da se sve menja i okruzenje sa drustvenim normama koje uticu na ugao gledanja pa znam da je ovaj pristup totalno zastareo.Konkretno,ova devojka je mozda na neki nacin isplanirala i razmatrala dobre i lose strane odluke ,jer nazalost nija nasla blisku osobu,pa je pozitivni nacin gledanja odneo prevagu nad malodusnoscu koja strepi od svega.Kao i zene koje su verovale u zasnivanje porodice i donosile odluku koja im je ujedno bila ostvarenje materinskog instinkta. nekada

v

pre 9 godina

Nekome zaista ne ide da pronadje osobu sa kojom zeli da zasnuje porodicu. Razlozi nisu bitni, ima ih na hiljade. Ali etiketirati sve muskarce ili sve zene kako su nezreli tj. nezrele je cinizam i ogorcenje.

Tara

pre 9 godina

Adelina ocigledno zeli dete, ali u toj zelji prenebregava vaznu cinjenicu -
da je detetu u psiholoskom smislu potreban otac. Ako je vec odlucila da bude samohrani roditelj, postenije je da se obrati nekoj o dklinika za vantelesnu oplodnju, koje imaju banku sperme, samo sto svaki takav pokusaj
kost sest puta vise od novca koji nudi potencijalnom ocu svog nezacetog
deteta. Tara.

Milorad

pre 9 godina

Svako moze da lupeta sta hoce na oglasima, a na ovakav oglas moze da se javi samo muskarac koji dokazuje bas to sto zena tvrdi i naravno, neki pacenik pored njega.
Medjutim vrlo je problematicno mentalno zdravlje ove zene, jer trenutak kada je uoblicila ovu zelju govori da je imala teske traume neposredno pre. U svakom slucaju deca ispastaju njenu skolu