Lepota žene

Kako sprečiti nastanak ispucalih vrhova kose?

Vlaga, suvi vazduh, učestalo “peglanje” i feniranje kose, pletenice i repovi… Sve su to razlozi zašto kosa postaje suva i beživotna, a vrhovi ispucali. Znate li u čemu još grešite?

Petak, 30.01.2015.

16:15

Izvor: haber.ba

Default images

Podeli:

Osim što možete da promeniti navike i malo pripazite na to kako tretirate kosu, napominjemo da ispucale vrhove možete da “izlečite” jedino šišanjem!

Korišćenje pegle na nezaštićenoj kosi

Pre nego što vrelu peglu stavite na mokru kosu, obavezno na nju nanesite sprej koji kosu štiti od uticaja toplote. Ovakav sprej je brzo rešenje, a kosu će štititi bilo da je mokra ili suva.

Zaštite kosu od sunca

Kako su kosa i koža građene od istih proteina, šta god možete da učinite za zaštitu kože od sunca, učinite i za kosu. Proizvodi za zaštitu od sunca će sprečiti sušenje kose, a samim tim i smanjiti količinu ispucalih vrhova.

Čvrsti repovi i pletenice

Ovakav načini sređivanja kose lomi vlasi, pogotovo ako ih vežete čvrsto. Ako kosu pletete dok je mokra, ona pre puca, jer je u vlažnom stanju osetljivija.

Preskačete regenerator

Regenerator deluje kao zaštitni sloj kose i tako sprečava njeno pucanje. On je takođe štiti od štetnog uticaja UV zraka, a dovoljno je naneti ga od sredine glave do vrhova i ostaviti da deluje oko 10 minuta pre ispiranja. Regenerator nikada ne nanosite na teme jer će se kosa brže mastiti.

Umetci za kosu

Umetci za kosu na nju deluju slično kao rep ili pletenice – kosa vremenom postaje suva i ispucala. Razlika kod ekstenzija je ta da oštećuje kosu bliže korenu, pa je ispucali deo teže odstraniti. Svaki nelagodni osećaj na vlasištu može ukazivati na to da ste preopteretili kosu.

Izvor: haber.ba
Foto: Pat David/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare