Lepota žene

Prirodna ulja u službi lepote: Rešite se strija brzo i efikasno

Strije, nažalost, nije moguće ukloniti u potpunosti, ali dobra vest je da se upotrebom prirodnih ulja problem može donekle ublažiti...

Utorak, 03.03.2015.

16:05

Izvor: Super žena

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Strije su jedan od najčešćih kozmetičkih problema sa kojim se žene susreću, a nastaju prebrzim rastezanjem kože - oštećenja koja nastaju zahvataju dubinski sloj vezivnog tkiva, pa koža više nije u stanju da se vrati u prvobitni oblik.

Najčešće se javljaju u predelu nadlaktica, krsta, iznad kolena, na stomaku, bedrima ili grudima.

Tržište je preplavljeno proizvodima protiv strija, ali isti efekat možete postići i upotrebom hladno ceđenih ulja, poput maslinovog ili kokosovog, koja će u isto vreme hidrirati i zategnuti kožu, čineći ožiljke manje vidljivim.

Od pomoći bi mogla da bude i kombinacija ulja ruzmarina i bademovog ulja, kojom bi oštećenu kožu trebalo masirati 15-20 minuta svaki dan. Eterično ulje ruzmarina pomaže da se koža tonira i da ne bude suva, a redovna primena podariće sjaj vašoj koži. Bademovo ulje odgovara skoro svim tipovima kože, ublažava iritacije, hidrira kožu, i sadrži vitamine A, B i E, koji hrane kožu.

Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E koji je prirodni antioksidans, pa dubinski hrani i regeneriše kožu. Još bolje dejstvo imaće ako se pomeša sa ružinim uljem jer ružine latice sadrže esencijalna ulja koja smanjuju crvenilo i iritaciju kože. Ovom kombinacijom masirajte problematično područje dvaput nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare