Evo kako da mu pomognete kada izostane erekcija

To se dešava i najboljim momcima. U sred ste romantičnog maženja, sve ide po planu, ali onda odjednom shvatite da fali najbitnija stvar!

Subota, 28.02.2015.

15:37

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Ako vam se nekad desilo da vaš dragi ne može da doživi erekciju, onda znate kako to naporno može da bude, za oboje, Srećom, postoje načini na koje možete da mu pomognete.

1. Naučite kako to funkcioniše

Da biste mogli da mu pomognete, morate da znate kako funkcionišu ove stvari kod muškaraca. Kada se on uzbudi, njegov mozak šalje signale nervima u penisu da opuste krve sudove koji se tu nalaze, kako bi krv mogla da teče. Zatim se zbog jakog pritiska izlazi zatvaraju, i krv ostaje tu "zarobljena", pa organ postaje tvrd. Kada muškarac izgubi erekciju, dešava se upravo suprotno - pritisak popušta, krv izlazi a organ postaje mekan.

2. Ne krivite sebe

Eksperti širom sveta se slažu da vi u ovom slučaju niste krivi. Zaista, može da se desi da muškarac ne može da doživi erekciju jer mu žena nije privlačna, ali su to veoma retki slučajevi, a mnogo češće do toga dolazi zbog nekih drugih tazloga.

3. Budite fini prema njemu

Vi niste krivi za nedostatak njegove erekcije, osim u slučaju kad krenete da mu se derete ili da ga zadirkujete zbog toga. Zaboravite na rečenice poput "O bože, šta se desilo? Pa ti nisi pravi muškarac!" i pružite mu podršku u ovakvim trenucima.

4. Znajte koji su mogući uzroci

Šta sve može da izazove izostanak erekcije kod muškarca? Lista je dugačka: nervoza, stres, depresija, alkohol ili droga, nizak nivo testosterona, višak kilograma ili problemi sa zdravljem. Dijabetes, srčani problemi, multipla skleroza - to su sve bolesti koje mogu da utiču na erekciju.

5. Promenite taktiku

Ako odjednom izgubi erekciju, probajte nešto drugačije, Vratite se na predigru, pređite na oralni seks, iskoristite igračke - bilo šta što bi moglo da prija njemu, ali i vama.

6. Pričajte o tome

Naravno, ne istog trenutka, ali malo kasnije, kada se opusti, podelite svoja osećanja sa njim. A onda ga zamolite da i on uradi to isto, neka vam kaže kako se oseća po pitanju toga što se desilo. Ovakav razgovor zapravo može dodatno da vas zbliži.

7. Posetite doktora

Ako je ovo nešto što se redovno dešava, vreme je da se obratite lekaru. Objasnite mu da nema čega da se stidi, i obavezno pođite sa njim. Svetski stručnjaci kažu da je lečenje najefikasnije kod muškaraca koje partnerke podržavaju. Ne brinite, postoji ogroman broj načina za lečenje ovog problema, jer ako naša kultura nešto podržava, onda je to muška erekcija.

8. Neka olabavi stisak

Masturbacija nije zabranjenja, ali posavetujte svog partnera da koristi malo blaži stisak. Neka koristi lubrikant i blaži stisak, i trebalo bi da to da rezultate, pokazuju istraživanja.

9. Neka pregleda srce

Ovo posebno važi za muškarce u godinama, ali i mlađi mogu da imaju srčanih problema. Osamdeset procenata muškaraca koji se u bolnicu javljaju sa prvim infarktom, prijavljuju da su u poslednje tri godine imali problema sa erekcijom.

10. Razmislite malo o penisu

Ovo je zapravo odlična prilika da malo bolje razmislite o seksu, o tome kako seks nije samo penis koji ulazi i izlazi iz vagine! Pronađite druge, kreativnije načine da zadovoljite jedno drugo, i uživajte u tome.

Izvor: 24sata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.