Savet stručnjaka: Evo zašto bi sve žene trebalo da glume orgazam

Poslednja istraživanja svedoče o tome da čak više od osamdeset odsto žena glumi orgazam, ali to ne mora da bude tako loše...

Četvrtak, 05.03.2015.

09:47

Izvor: Super žena

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Upravo glumljenje orgazma mnogim ženama može da pomogne da dođu do onog pravog, velikg O.

Žene često glume orgazam jer ne žele da povrede svoju jaču polovinu. Drugi razlog jeste strah i nedostatak samopouzdanja jer mnoge žene osećaju pritisak da seks mora uvek da bude pozitivno iskustvo, a nekada jednostavno nije.

Treći razlog, ujedno i najvažniji za ovo istraživanje, jeste da mnoge žene glume orgazam kako bi povećale nivo uzbuđenja. Poenta jeste da ukoliko nešto glumite toliko dugo na kraju ćete zaista to i postići.

Čak i sama seks ekspert Trejsi Koks kaže da neke žene kroz glumljenje orgazma zapravo postižu pravi orgazam i da je upravo ovo razlog zašto neke žene tek u kasnijim godinama nauče da uživaju u seksu.

Žene koje kroz glumu lakše postižu orgazam rekle su da na taj način još više uzbuđuju svoje partnere i tako ubrzanim disanje, grčenjem mišića i energičnim pomeranjem pomažu samoj ženi da stvarno postigne orgazam.

Tako da na kraju, glumljenje orgazma ponekad može da bude korisno, ali ne treba da pređe u naviku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.