Tipovi žena koje imaju problema da pronađu ljubav

Ukoliko već duže vreme nemate sreće u ljubavi, moramo da vas razočaramo - problem možda i jeste u vama...

Petak, 06.03.2015.

22:06

Izvor: cosmoplitan

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Kakav trag su ostavile prethodne veze na vas i vašu ličnost? Da li zbog toga možda imate problem da uspete u novim vezama? Doktorka Mišel Kalahan u svojoj knjizi "Ms. Typed: Discover Your True Dating Personality and Rewrite Your Romantic Futur", pokušala je da objasni kako detinjstvo, odnos roditelja prema detetu i bivši momci mogu uticati na probleme u sadašnjim vezama.

Predstavljamo vam 7 najzanimljivijih tipova žena koje imaju problema da nađu, ali i zadrže dečka, pa nam kažite da li se prepoznajte u nekom tipu?

Seks mašina

Iz naslova vam je sve jasno. Ova dama želi seks, seks i samo seks. Samanta iz serije “Seks i grad” je prva asocijacija jer ova dama upražnjava seks iz čiste zabave, drži sve pod kontrolom i drži se što dalje od veza. Samanta je bila samo lik iz serije, tako da u realnom životu slučaj nije tako drastičan, ali ovu damu ne zanimaju previše emocije. Uglavnom privlači muškarce slični njoj od kojih dobija ono što želi. Međutim, pre ili kasnije poželeće pravu vezu, a da li će uspeti da je nađe je veliko pitanje.

Zašto je takva: Sva iskustva bila su isključilo bazirana na seksu i navikla je da se veze svode samo na seks.

Gospođica "srodna duša"

Idealista. Ova dama u svakom momku vidi mogućnost da je on baš “Mr. Right” i opsednuta je time da ga po svaku cenu nađe i da. Čak i nakon propale veze, ona je u panici da je možda izgubila priliku da će nekad pronaći srodnu dušu. Svojim ponašanjem većinu muškarca uplaši, jer niko ne želi posle nedelju dana venčanje, decu i planove za starost...

Zašto je takva: U detinjstvu možda nisu imale dovoljno pažnje i ljubavi i rasle maštajući da će jednog dana živeti u skladnoj porodici.

Mama

Ne samo da je devojka svom dečku već i life couch, psihoterapeut i majka. Ona želi da ga promeni, poboljša, posmatra ga kao projekat. Ulaže sve kako emocionalno tako i finansijski. Brine se o njemu kao da ga je rodila. Iako možete misliti da na prvi pogled "Blago njemu", ovaj tip žena može biti ponekad izuzetno naporan, baš kao i svaka majka.

Zašto je takva: I u detinjstvu je imala ulogu "mame" prema mlađoj braći ili sestrama i roditelji su joj nesvesno usadili u glavu da treba da se brine o svom budućem izabraniku.

Anakonda

Opasna kao što i naziv govori. U strahu da će je izabranik ostaviti ili prevariti, ova dama je veliki manipulator. Osim što ga drži na kratkoj uzici, vodi računa o svemu i uvek je u pripravnosti. Kada je ostavljena, teši se time da su sve njene sumnje potvrđene.

Zašto je takva: Ranije veze i iskustva uticale su na njenu sadašnjost. Uglavnom je razlog prevara i zato je sad oprezna i opasna kao anakonda.

Nedodirljiva

Posle teših veza i raskida, nedodirljiva gospođica izgradila je oko sebe tvrđavu koja je štiti od svega. Veruje samo sebi i teško joj je da stekne poverenje ponovo. Sumnjičava je iako u većini situacija nema potrebe za tim.

Zašto je takva: U detinjstvu nije bikla previše bliska sa roditeljima, ili u prethodnim vezama. Razlog naravno može i biti i težak raskid...

Gospođica “ Gledam svet ružičastim naočarima”

Biti optimista je jedna od najbolji stvari u životu. Međutim, vrlo često optimisti u vezama odbijaju da vidi "čudovište" koje spava pored njih. Ignoriše upozorenja i savete prijatelja, čak i sopstvena osećanja zbog svog previse ružičastog pogleda na svet i život. Rezultat: u najvećem broju slučajeve optimisti budu prevareni.

Zašto je takva: Osobe koje su bile u vezama sa muškarcima koji su bili besni i ljuti kada bi od njih zatražili neku informaciju više ili bliskost. Zato su naučili da u narednim vezama što manje pitaju i budu maksimalno optimistični kako bi ih takav iskod i dočekao.

Gospođica “Savršena”

Dama koja osvaja svet svojim savršenim izgledom, poslom, stavom, životom. Ima visoke standard, ali nikad nije opuštena i previse je hlasna. Često ume da osuđuje partnera i retko šta zadovoljala njene kriterijume.

Zašto je takva: Odrasla u porodici, gde su roditelji imali visoke standarde…

Izvor: cosmopolitan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.