Zlatni saveti koji će produžiti vek trajanja brushaltera

Brojnim ženama poznat je trud uložen u pronalazak kvalitetnog i udobnog brushaltera koji će se stopiti s grudima i učiniti ih besprekornim. Stoga pažnja posvećena njegovom održavanju svakako zahteva određena pravila koja će očuvati oblik, boju i elastičnost grudnjaka. Predstavljamo mali vodič za produženi vek trajanja omiljenog saveznika lepog dekoltea.

Petak, 23.01.2015.

15:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Prilikom pranja pamučnih brushaltera u mašini za pranje veša važno je da ostali odevni komadi ne budu teški i masivni jer će izobličiti i oštetiti korpe, a istovremeno će se izgubiti elastičnost naramenica. Koristite mrežastu vrećicu namenjenu pranju osetljivog veša jer ćete tako izbeći razvlačenje tkanine i moguće pucanje žice.

Prozvođači donjeg veša savetuju ručno pranje brushaltera napravljenih od osetljivih i finih tkanina kad god je moguće, jer ćete jedino na taj način očuvati izgled i oblik brushaltera. Standardni deterdženti nikako se ne preporučuju - najbolje je koristiti bebi šampon. Nekoliko kapi razmućenih u toploj vodi (nikako vreloj), idealna je kupka za pranje u koju je najbolje potopiti brushalter na 20 minuta, a zatim ga isprati u hladnoj vodi.

Brushaltere bele boje mnogi ispiraju u deterdžentima koji u svom sastavu sebi sadrže izbeljivač, što ne samo da uništava elastičnost nego čistu belu nijansu pretvara u smeđu. Izbegavajte, zato, agresivna sredstva za pranje veša.

Pogrešno sušenje brushaltera takođe mu može skratiti vek trajanja. Izvore toplote poput radijatora treba izbegavati kao i direktno izlaganje suncu. U oba slučaja elastične trake će popustiti, a boja će izgubiti intenzitet. Preporučuje se da brushalter sušite na peškiru, ravno položen.

Nakon pranja u mašini trake obično budu potpuno isprepletene, a kukice na njima oštećuju ostatak brushaltera. Kako biste izbegli takva oštećenja, najbolje je da brushalter zakopčate pre pranja. Na taj način neće se deformisati.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Lies Thru a Lens/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare