5 grešaka u stilizovanju koje prave čak i modno najosvešćenije dame

Svi prave greške u stilizovanju pa i najveće trendseterke! Sledećih 5 je i nama i njima itekako svojstveno!

Petak, 27.02.2015.

16:22

Izvor: Cosmopolitan.rs

Default images

Podeli:

Možda vam se ne čini da je tako, ali i najveće trendseterke na svetu čije bravure prate svi redom, od modnih urednika preko blogera, fotografa i dizajnera, umeju s vremena na vreme da naprave neke greškice koje im naravno oprostimo, jer pobogu, niko nije savršen.

Malo smo detaljnije analizirali te greške i evo do kojih smo došli...

Kada nosite previše markiranih komada istovremeno

Ovo je najčešća greška kod većine fashionista. Devojke su prosto zavisne od brendiranih krpica. Dovoljno je da pogledate street style report iz Njujorka, Londona, Milana, Pariza pa da uočite Chanel torbu, Kenzo duks, prepoznatljivi LV znak... Fashion cure prosto obožavaju marke, što je sasvim okej, dok god su te marke "skrivene", kamuflirane ili diskretno vidljive.

Rešenje: ako ste već fan brendova, pokušajte da ih svedete na minimum u jednom autfitu, odnosno da izbegavate da na vama sve "vrišti" od brendova.

Kada nosite nekoliko trendi komada odjednom

Još jedna uobičajna greška svih fashion cura: nošenje nekoliko trendi komada odjednom! Da, i mi volimo da pratimo trendove ali to ne znači da sad pod obavezno moramo da nosimo sve trendove koji su se pojavili, i to u jednoj kombinaciji! Zamislite samo ovu sliku: devojka koja nosi suknju sa resama, preko rolku + pelerinu + vuneni ogromni šal + kaiš + statement torbu s natpsiom i poluduboke čizmice. Malo je too much!

Rešenje: odaberite jedan koji vam odgovara, odnosno koji vam najbolje stoji.

Kada nosite neki komad koji je u trendu a ne odgovara vam

Trendovi su ok, ali ne znači da je svaki za svakoga. Veliki broj fashion cura obožava da nosi neki trendi komad iako kroj, forma ne odgovara njihovoj građi, visini, stilu. Ovo je jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite jer ćete sam trend učiniti smešnim, neprimerenim, nezanimljivim.

Rešenje: vreme je da budete iskreni sami sa sobom i sa svojim telom. Ako vam nešto ne imponuje, prosto nemojte to da nosite.

Kada nosite kroj koji vam ne odgovara

Koliko puta vam se desilo da kupite neki komad jer vam se prosto dopada a da ga onda obučete jedanput jer ste shvatili da vam kroj ne odgovara? Milion puta? Ne čudi nas, ali to rade i najpoznatije fashion cure. Nose krojeve i modele koji su im ili za broj veći, ili im stoje kao second hand. Bilo da je u pitanju kaput koji vam je prosto prevelik ili bermude koje su vam predugačke, nosite modele koji vam stoje kao da su sašiveni po vama. Kao da ste ih ovoga časa sašili kod svog krojača po meri!

Rešenje: pronađite brend čiji kroj vam odgovara ili šijte odeću po meri

Kada nosite previse aksesoara

Retki su slučajevi kada uočimo curu koja na sebi ima torbu, atraktivan model cipela, kaiš, šešir i brdo nakita. Ako nosite ogrlicu, minđuše i narukvicu onda vam stvarno ne treba ništa više od detalja. Ako kojim slučajem mislite da izgledate dobro naoružani svim mogućim aksesoarima imamo malu vest za vas: izgledate smešno!

Rešenje: smanite broj nakita na minimum. Jedna minimalistična ogrlica je sasvim dovoljna.

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Maegan Tintari/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare