PRVI DAN U KUĆI

Utorak, 17.03.2015.

11:04

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Najsrećniji trenutak u životu je kada novorođenče, iz porodilišta dolazi u kuću. To je bogatstvo, to je radost i uzbuđenje za porodicu.

U kući treba da je sve spremno: Krevetac je očišćen, presvučen, sa opranom i ispeglanom posteljinom. Pelene, benkice i ostala garderoba su oprane i ispeglane.

Majka i otac treba da budu što opušteniji, iako su uzbuđeni i uplašeni, jer je potebno vreme da se svi naviknu i adaptiraju jedni na druge.

Mama treba da presvači bebu tokom dana na tri, četiri sata. Obavezno bebu oprati toplom vodom i namazati sa kremom i upotrebiti pelene, koje dobro upijaju, koje dete podnosi i nema alergiju.

Kada je u pitanju nega kože, Pampers Premium Care pelena sa jedinstvenom kombinacijom super mekanog materijala, pruža zaštitu sa 5 zvezdica I mekani osečaj pamuka. Ona će pružiti vašoj bebi da se oseća udobno dok istražuje svoj svet.

Nakon prvog dana boravka u kući, doći će u posetu patronažna sestra, koja će obratiti pupčani patrljak i dati dragocene savete roditeljima o kupanju, toaleti nosnih šuplina i toaleti pupčanog patrljka.

Posle 7 dana, ako vremenski uslovi dozvoljavaju novorođenče treba utopliti i izneti na čist vazduh.

„Sa navršenih mesec dana, treba izabrati pedijatra u koga ćete imati poverenja, otvoriti karton u Domu zdravlja i otići u savetovalište na prvi pregled.“, savetuje Pampers stručnjak, pedijatar i neonatolog dr Julka Damnjanović.

Roditelji, budite smireni i strpljivi, polako se naviknite na novog člana porodice, koji se bori da zauzme centralno mesto u vašem domu i srcima.

Tekst pripremila Pampers stručnjak, pedijatar i neonatolog dr Julka Damnjanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.