Uređenje doma

Stvari koje uspešne žene rade svaki dan

Loren Konrad više puta je dokazala da žene, zahvaljujući dobroj organizaciji, mogu apsolutno sve...

Sreda, 04.03.2015.

14:58

Izvor: B92

Default images
foto: thinkstock

Podeli:

Rijaliti zvezda, dizajner, pisac, supruga... Za lepu Loren Konrad ne postoji reč nemoguće, zbog čega se dame širom sveta s pravom pitaju - kako joj sve to uspeva?

Kako sama otkriva, postoji nekoliko malih stvari, o kojima bi svaka uspešna žena trebalo svakodnevno da razmišlja.

Spisak obaveza

Možda vam ovo izgleda suviše jednostavno, ali Loren ističe da nikada ne treba da podcenjujete moć popisa obaveza. Tako možete da pratite sve sitnice koje želite da uradite u jednom danu, i ni na jednu nećete zaboraviti, a svi znamo koliko je to lako. Ključ je u organizovanosti.

Sistem arhiviranja

Bilo da se radi o folderima na kompjuteru ili hrpi papira na stolu - bitno je imati poseban način organizovanja svih mapa i datoteka. Odaberite onu sistem organizovanja koji će vam omogućiti da u svakom trenutku možete lako da pronađete ono što tražite.

Pazite na sat

Uvek budite tačni, bilo da se radi o poslovnom sastanku ili kafi s prijateljicama. Osim što to predstavlja znak poštovanja, tako nećete morati da pomerate kasnije dogovore ili nešto odlažete. To važi za svaku oblast vašeg života.

Budite ljubazni

Neki ljudi misle da na vrh mogu da se popnu samo oni koji se koriste spletkama i ne mare za druge. To ponekad možda i jeste rešenje, ali samo kratkoročno. Na duge staze - budite ljubazni prema svima, nikad ne znate s kim će vam se isprepletati životni putevi.

Sprijateljite se

"Sve najuspešnije žene koje poznajem ne sede za svojim radnim stolom od 0-24. One imaju vremena za kafu ili ručak s kolegama i poslovnim partnerima. Nikada nije loša stvar da malo napustite kancelariju tokom radnog dana i vratite se inspirirani za radni sto. Ako želite da uspete, društvene veze ono su bez čega ne možete", otkriva Loren.

Pazite na svoje telo

Ako želite da vaš um funkcioniše pravilno, ključ se krije u vođenju brige o svom telu. Dakle, pokušajte da se hranite što zdravije, vežbate barem triput nedeljno i dovoljno spavate. Tako vaš posao neće trpeti.

Izdvojite vreme samo za sebe

Možda će vam se činiti kontraproduktivno, ali ponekad morate da se odvojite od radnog stola, komputera, mobilnog i slično, i uradite nešto za sebe, što nije vezano za vaš posao. Jedino tako ćete ostati nadahnuti i puni energije za dalje izazove.

Postavite merljive ciljeve

Postavljanje ciljeva vrlo je važno, a posebno onih koji dopuštaju da svako jutro proverite koliko ste napredovali. I mali korak napred biće odličan podsticaj za dalje napredovanje.

Učenje

Uspešne žene nauče nešto novo svaki dan i nikad ne prestaju s tom navikom.

Izvor: Index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare