Za ovo vam ne treba kulinarsko umeće: Neodoljivi kolač u tegli

Jeste li čuli nekad za kolač u tegli? Ovi slatkiši su popularni na zapadu iz više razloga - lako i brzo se prave, mogu da se nose lako jer imaju poklopac i mogu da budu sjajan poklon.

Četvrtak, 22.01.2015.

15:58

Izvor: 24sata.rs

Default images
screenshot/youtube

Podeli:

Posebno ih vole mladi jer vam nije potrebno neko umeće da biste umesili ovu poslasticu, a ovo je ubedljivo najjednostavniji recept na svetu.

Prvo odaberite voće po želji, može da bude bobičavo kao na videu, ali mogu da budu i kajsije, jabuke, kruške... Šta god volite. Napunite četiri manje tekle voćem,a u odvojenoj činiji pomešajte po pola šolje brašna i šećera uz dodatak malo soli.

Mešavinu sa brašnom razvnomerno rasporedite preko voća, i na kraju preko svega stavite po jedno bogato parče putera. Za sve ovo će vam trebati manje od pet minuta.

Ubacite kolač da se peče na 180 stepeni sat vremena, a zatim možete odmah da ga jedete sa malo šlaga. Ali najbolje od svega je što ovaj kolač možete jednostavno da zatvorite poklopcem, i da ga nosite sa sobom gde god želite - na faks, posao, pa čak i na piknik.

Izvor: 24sata.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare