Praktični saveti

5 trikova za savršenu krem supu

Pogledajte kako od namirnica koje već imate u kući možete napraviti perfektnu krem supu.

Subota, 28.02.2015.

13:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ko voli da kuva, voli i da otkriva nove recepte, ali ponekad smo najsrećniji kada shvatimo da za jednostavna i ukusna jela nisu potrebni posebni recepti i da možemo iskoristiti ono što imamo kod kuće.

Ukusne supe koje možemo da skuvati od različitog povrća omiljene su u svako doba godine. Brze supe nisu ni približno slične brzoj hrani jer ćete ih napraviti od povrća i dodati nekoliko sastojaka za finiji ukus. Vrlo jednostavno, fino i zdravo.

Iskoristite ono što imate kod kuće

1. Pogledajte da li vam je na primer ostalo karfiola, spanaća, brokolija ili nekog drugog povrća koje niste iskoristili. Za početak sve operite i naseckajte na jednake komadiće da se ravnomerno skuva.

2. Zatim u lonac stavite ulje ili maslac pa prepržite malo luka ili neki drugi sastojak poput mladog luka, mladog belog luka ili praziluka. Po svom ukusu stavite so i biber, ali i ostale začine. S karfiolom se, na primer odlično slaže kari, a šargarepa voli kumin i đumbir. Eksperimentšite sa začinima pa ćete s vremenom otkriti koje kombinacije najviše vole svi ukućani.

3. Ako nemate bujon, povrće podlijte vodom, ali onda obavezno dodajte začine za puniji ukus. Bujon inače lako možete skuvati i podeliti u nekoliko porcija pa zamrznuti. Osim za supe, može vam poslužiti za razne umake, a to olakšava kuvanje kada ste u stisci s vremenom.

4. Nakon što je sve skuvano sipajte u blender i usitnite pa vratite u lonac.

5. Na kraju možete dodati malo pavlake ili mleka ako volite kremastiji ukus.

Izvor: tportal
Foto: tiramisustudio/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare