Lepota žene

Tri tajne vizažista: Kako odabrati idealnu nijansu crvenog karmina?

Crveni karmin večni je klasik koji poslednjih sezona nalazi mesto u kozmetičkoj torbici svake žene. Ali pronalazak idealnog karmina često rezultuje njegovim lošim prethodnicima čiji ton nikako pristaje licu. Otkrivamo 3 tajne vizažista uz koje je lako pronaći vlastiti crveni ruž

Četvrtak, 29.01.2015.

16:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Osnovno pravilo prilikom odabira crvenog karmina je njegov sklad s bojom kose. Svetlijim nijansama kose više odgovaraju svetliji tonovi karmina. Dublji i zagasiti tonovi bolje stoje brinetama i crnkama, dok žarko crveni ruž najbolje stoji crvenokosim damama.

Prilikom odabira karmina brojni vizažisti slede pravilo o podtonovima kože. Hladni i topli su dva osnovna tona. Kako biste prepoznali sopstveni, najbolje je da obratite pažnju na boju krvnih sudova na unutrašnjoj strani zgloba ruke. Plava označava hladnu, dok je zelena označava topli podton. Karmini koji u sebi sadrže srebrni pigment bolje će stajati hladnom podtonu, dok zlatni pigment odgovara toplom podtonu kože.

Prilikom odabira idealne nijanse ruža pogrešno je testirati je na unutrašnjoj strani zgloba šake ili na nadlanici jer se boja kože na ovim delovima razlikuje od boje kože lica. Preporučuje se, stoga, da karmin isprobate direktno na usnama i ostavite ga da deluje najmanje pet minuta jer na vazduhu oksidira i menja boju. Ukoliko, međutim, niste u mogućnosti da isprobate karmin na usnama, najbolje ga je naneti ga na jagodicu prsta, gde splet krvnih sudova stvara nijansu najbližu onoj na usnama.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Carmen Rodriguez/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare