Lepota žene

Svemoćni korektor: 10 "caka" koje bi svaka žena trebalo da zna

Proizvod bez kog nijedna kozmetička torbica nije potpuna je korektor. Njegova kompaktna tekstura najčešće nam služi za prikrivanje nepravilnosti na licu i ujednačavanje tena, ali te dve osnovne namene nikako nisu i jedine. Korektor može da posluži i u nizu drugih intervencija na licu i telu...

Petak, 30.01.2015.

16:57

Izvor: zadovoljna.hr

Default images

Podeli:

1. Osnovni raspored prilikom nanošenja podloge na lice je red pudera, pa potom red korektora. Ukoliko prvo na lice stavljamo korektor, njegov efekat će potpuno prekriti puder, u šta ste se, verujemo, nebrojeno puta do sada i sami uverili, posežući za novim slojem korektora pri završetku šminkanja. Svoju ulogu “kamuflatora” korektor će odraditi samo obrnutim redosledom korišćenja.

2. Najčešće korektor nanosimo u tankim linijama direktno ispod donjeg kapka koncentrišući se na prikrivanje podočnjaka, ali njegova korist na celokupnom izgledu lica može da bude mnogo veća. Vizualan trik koji će otvoriti pogled i “podići” lice je trougao iscrtan četkicom korektora, i to s ravnom linijom ispod kapka i druge dve stranice spojene na obrazima u ravni s vrhom nosa.

3. Ulogu prajmera, baze za senku na kapcima, uspešno može da zameni korektor. Kako biste izbegli nakupljanje senke u uglovima i na rubu kapka, dovoljno je da tanak sloj korektora razmažete po kapku pre nego što počnete sa nanošenjem senke.

4. Postoji više vrsta korektora - zeleni će neutralizovati crvenilo i bubuljice, ljubičasti oživljava sivilo lica, dok korektor boje breskve daje sjaj umornoj koži. Kako bi svaki od njih odradio svoj zadatak do kraja, potrebno je naneti ga u samo jednom sloju i potom prekriti korektorom za dve nijanse svetlijim od prirodne boje tena.

5. Tragove neprospavane noći ukloniće korektor za nijansu svetliji od tona kože nanesen na ključne 3 tačke oka. Prvu, V liniju potrebno je napravili u centru oka povlačeći luk oko beonjače, drugu po sredini gornjeg kapka i poslednju uz ivicu obrve. Nanesene slojeve nežno ujednačite četkicom i ostatak šminke nanesite kao i obično.

6. Korektor u boji breskve i u nijansi najsličnijoj tenu najbolje će prikriti tamne kolutove ispod očiju, odnosno podočnjake. Osim u odgovarajućoj nijansi, trik je i u načinu nanošenja. Vizažisti savetuju izbegavanje četkice i korišćenje jagodica domalog prsta. Četvrti prst ima laganiji pritisak od ostalih prstiju, i kao takav je savršen prirodan “aplikator” za nanošenje korektora na tanku i osetljivu kožu.

7. Nakupljanje korektora u porama oko očiju izbeći ćete ukoliko nakon njegovog nanošenja običnom papirnom maramicom pređete preko površine kože.

8. Korektorom iscrtana linija tik uz ivicu usana sprečiće razlivanje karmina, ali i olakšati preciznost prilikom nanošenja.

9. Trik zahvaljujući kojem možete vizualno povećati usne je nanošenje belog korektora po sredini gornje i donje usne, u širini oko jednog centimetra. Nanesenu količinu korektora najbolje je blago razmazati tapkajući prstom po usnama.

10. Luk obrva najbolje će istaknuti i zaoštriti dve linije korektora, nanesene od sredine ka krajevima obrve s gornje i donje strane, i nežno utapkane jagodicama prstiju.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: posterize/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare