"Nemam ni grudi ni jajnike, ali to nije najgore što me muči"

Gejl Čovan preživela je mukotrpnu borbu s rakom, ali ova hrabra žena kaže da joj najteže pada pomisao na sve ono sa čime se svakodnevno suočava njeno dvoje bolesne dece…

Petak, 23.01.2015.

15:31

Izvor: B92

Default images
screenshot/youtube

Podeli:

Gejl Čovan, modna dizajnerka, ispričala je svoju životnu priču u najnovijoj epizodi projekta “What’s Underneath”, nastalom kao podrška ženama obolelim od raka.

“Nema života ako ne krenemo dalje. Za mene je počelo jedno novo poglavlje. Borila sam se svakog minuta. Išla sam na hemoterapiju u najdivnijim cipelama, a kada su mi lekari saopštili da neće uspeti da rekonstruišu moje grudi onako kako su prvobitno izgledale, rekla sam da mi je svejedno. Nisam žalila za velikim grudima ni dok sam bila devojka, pa zašto bih sada? Ženstvenost nema nikakve veze sa tim”, objašnjava Gejl.

Njeno dvoje dece, osmogodišnji blizanci Zelda i Krid rođeni su s toksoplazmozom, parazitskom bolešću koja napada mozak i oči. Do sada su imali četiri operacije mozga, 11 operacija očiju i jednu operacija srca, koje su pratile bezbrojne posete bolnicama.

“Prošla sam kroz hemoterapiju, ostala bez grudi i jajnika, ali to ne može da se poredi sa onim kroz šta moja deca svakodnevno prolaze. Međutim, svako ima svoju muku i niko ne bi trebalo da sažaljeva moju decu. Nijedan ljudski život nije vredniji od drugog ljudskog života. Nemam nameru da se predam - nikada neću dozvoliti da bolest ograniči moju decu u bilo kakvom smislu”, zaključila je Gejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.