Ima 175 kilograma, ali ne misli da bilo šta radi pogrešno

Jedna veoma gojazna Britanka koja je ’previše debela da bi radila’ odbila je da se podvrgne operaciji smanjivanja želuca jer bi radije primala pomoć države.

Nedelja, 25.01.2015.

11:15

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Džodi Sinkler koja ima više od 175 kilograma, živi u socijalnom stanu, a već devet godina prima mesečnu pomoć od države.

Na sve benefite ponudili su joj i operaciju o trošku države koju je odbila jer bi radije nastavila da živi od pomoći.

“Ne želim da idem pod nož ni zbog koga jer ne mislim da radim bilo šta pogrešno“, kaže ova dvadesetosmogodišnjakinja.

Iako su doktori više puta apelovali na ozbiljnost njenog zdravstvenog stanja Džodi ne želi da se odrekne svog svakodnevnog prženog doručka u kom uživa uz sendviče, čips i pastu.

“Doktori me napadaju da moram da izgubim kilograme, ali ja zapravo uopšte ne jedem puno. Mama dolazi jutro i donosi mi kobasice, slaninu, pasulj i tost, ali nutricionisti me baš zbog toga napadaju. Ja neću da se odreknem svog doručka“, kaže ona.

Ova mlada žena insistira na tome da nije ona kriva što jede “krompire i pastu“. Džodi živi sa dečkom koji je takođe nezaposlen, pa joj pomaže da ode do toaleta pošto ne može samostalno da se kreće.

“Inspektori su navratili da me kritikuju što sam previše lenja i ne održavam higijenu stana, ali ja to ne mogu. Stalno me napadaju zato što mi je prljav stan, onda neka mi pomognu da ga očistim“, zaključuje Džodi.

foto: tony alter/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.