Otac koji se našao pred najtežom odlukom u životu

Kada su usvojili preslatke bliznakinje iz Vijetnama Vagnerovi nisu ni slutili da će u međuvremenu otkriti da imaju bolest zbog koje im otkazuju organi.

Nedelja, 25.01.2015.

13:08

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Majkl Vagner i njegova supruga Džoan nisu mogli okrenu leđa preslatkim devojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu kada su imale samo 18 meseci i četiri kilograma. Zbog jako lošeg fizičkog stanja oni su ih poveli za Kanadu.

Ipak, njihova sreća trajala je samo godinu i po dana pre nego što će se naći pred najtežom odlukom u životu. Ispostavilo se da bliznakinje boluju od genetskog poremećaja (Alagilov sindrom) koji zahvata jetru, srce, bubrege i ostale organe.

Kako je obema počela da im otkazuje jetra transplatacija će im biti jedini spas. Sva sreća pa je njihov otac Majkl kompatibilni donator, ali problem je u tome što jetru može donirati samo jednoj devojčici.

*ALT

Upravo iz tih razloga porodica na sve moguće načine pokušava da pronađe još jednog donatora kako bi spasili život obema devojčicama. U međuvremenu će lekari odlučiti kojoj devojčici će otac dati deo jetre.

“Rekli smo im da mi ne želimo da preuzimamo teret takve odluke”, kaže Džoan.

Uprkos svemu oni kažu da bi ponovo uradili isto.

“Kada smo ih videli u sirotištu šokirali smo se. Imale su samo 18 meseci i četiri kilograma”, kaže majka dodajući da uprkos njihovoj teškoj bolesti ne žali što ih je usvojila – “Milion puta bih ovo ponovila. Naučile su nas da delimo i da budemo otvorenog srca”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare