Rekli su joj da nikada neće imati decu, a onda se desilo ovo

Hajlej Hajnes rođena je bez materice, jajnika i jajovoda i zbog toga rečeno joj je da nikada neće moći da bude majka.

Subota, 31.01.2015.

11:28

Izvor: B92

Default images
Facebook.com/hayley.haynes

Podeli:

Hajlej je sa devetnaest godina rečeno da je rođena bez reproduktivnih organa i da ima XY hromozome što je genetski gledano čini muškarcem i da zbog toga nikada neće moći da ostane u drugom stanju.

Kako je vreme prolazilo, Hajlej je bila očajna jer neće moći da ima svoju decu i stalno je govorila svom drugu iz detinjstva, koji je kasnije postao njen suprug, da je nijedan muškarac neće hteti.

Kroz pubertet Hajlej nije imala menstruaciju i tada su doktori ustanovili da ima takozvani androgini sindrom.

Kada je saznala ovu uznemiravajuću vest Hajlej nije znala kako će da nastavi dalje sa svojim životom i kako će biti u stanju da saopšti bilo kom muškarcu da je ona genetski zapravo muškarac.

Tračak nade ukazao se 2007. godine kada je jedan doktor ustanovio nerazvijenu matericu koju drugi nisu videli na predhodnim rezultatima skener, koja bi pod dejstvom hormona mogla da raste, a tako bi se stvorila šansa za vantelesnu oplodnju.

Nakon 4 godine njena materica je bila spremna. Sledeći problem je bio što njeno zdravstveno osiguranje nije pokrivalo ove troškove pa su uspeli da sakupe novac samo za jedan pokušaj vantelesne oplodnje.

Doktori su joj rekli da postoji šansa od 60 odsto da zatrudni, a kada su joj saopštili da su rezultati pozitivni, sreći nije bilo kraja.

Oba jajašca su se primila i Hajlej je očekivala dvojajčane blizance.

"Nisam mogla da verujem. Poludela sam od sreće kada sam saznala da ću ipak uspeti da proširim svoju porodicu“, kaže ona.

I nakon devet godina otkako su joj rekli da neće nikada postati majka, Hajlej je rodila dve ćerke, Everi i Darsi.

"To što sam postala majka je najsjajniji momenat u mom životu“, rekla je srećna mama.

Androgini sindrom onemogućava normalno razvijanje reproduktivnih organa i pogađa jednu od 20 hiljada osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.