Aktuelno

Selfi koji je izazvao pravi diplomatski rat

Iako je misicama zadatak da promovišu mir u svetu, ove godine je mis Libana objavila rat misici Izraela koja je nepozvana ”upala“ na selfi.

Ponedeljak, 19.01.2015.

09:43

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Misica Libana Sali Gridž na Fejsbuk stranici je objavila saopštenje za javnost rekavši da je mis Izraela Doron Matalon upala nepozvana na fotografiju na kojoj je pozirala u društvu misice Japana i misice Slovenije. Ovo ne bi bio toliki problem da Izrael i Liban godinama nisu u konfliktu.

Naime, Izrael je 22 godine okupirao delove Libana sve do 2000. godine, ali ove dve zemlje su tehnički i dalje u ratu, pa neretko dođe do sukoba pogranične vojske.

Izrael je takođe vodio krvavi rat protiv libanske paravojne organizacije Hezbolah 2006. godine u kom je poginulo više od 1200 ljudi u Libanu, uglavnom civila kao i 160 Izraelaca, uglavnom vojnika.

Upravo iz tih razloga mis Libana sve vreme se trudila da izbegne svoju koleginicu.

”Otkako sam došla u Majami veoma sam oprezna da izbegnem bilo kakvo slikanje sa mis Izraela, koja je više puta pokušavala da se slika sa mnom“, napisala je mis Libana na Fejsbuk stranici – ”Fotografisala sam se sa mis Japana i mis Slovenije, a onda je odjednom mis Izrela uletela, uslikala selfi i objavila ga na društvene mreže. Tako je bilo.“

Mis Izraela tvrdi da nije imala neprijateljske namere, te da je ovakve priče čine tužnom.

”Ne iznenađuje me što je ispao ovakav haos, ali to me čini jako tužnom. Šteta što ne možemo mržnju da ostavimo sa strane“, napisala je na svom Fejsbuk nalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.