Aktuelno

Shvatila da je preterala: Uputila javno izvinjenje zbog rasističke izjave

Glumica Mišel Rodrigez nedavno je razbesnela javnost izjavom da bi za glumce drugih rasa trebalo smisliti posebne uloge kako belcima više ne bi preuzimali one koje već postoje.

Ponedeljak, 02.03.2015.

12:18

Izvor: Super žena

Default images
foto: Beta/AP

Podeli:

Pre desetak dana po internetu su počele da kruže glasine da će novi Spajdermen biti crnac, što nimalo nije obradovalo glumicu Mišel Rodrigez.

“Cela ova stvar sa ’manjinama u Holivudu’ je toliko glupa... Prestanite da kradete uloge belcima. Smislite svoje“, izjavila je Rodrigez u jednom video klipu.

Njena izjava izazvala je, međutim, lavinu kritika, pa je glumica za manje od 24 sata bila primorana da detaljnije objasni šta je želela da kaže.

“Ono što sam htela da kažem je da... U Holivudu ima mnogo kultura koje nisu belačke, odnosno koje imaju sopstvenu mitologiju. Mislim da bi za njihove pripadnike mnogo bolje bilo da, umesto da budu lenji i pozajme već gotove modele, porade na razvoju sopstvenih likova, u skladu sa svojom mitologijom. Budite kreativni, krajnje je vreme da počnete sami da pišete svoje priče“, objasnila je glumica.

“A što se tiče moje izjave, izvinjavam se ako sam zvučala glupo ili nepristojno. Obično sam vrlo otvorena i govorim bez ustezanja... Izvinjavam se ovom prilikom zbog toga“, zaključila je Rodrigez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare